Mini bagietki z suszonymi pomidorami, fetą i rozmarynem
Jako dodatek do sałatki, przekąska czy na piknik.. Wszędzie się odnajdą i wszędzie będą smakowały :)Składniki na 6 sztuk:
- porcja ciasta drożdżowego
- ok. 4 cm kawałek fety
- 2 gałązki rozmarynu
- kilka sztuk suszonych pomidorów
- gruboziarnista sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- oliwa z oliwek
Każdą porcją formuję w rękach na kształt prostokąta. Na środku układam pomidory, fetę i rozmaryn a następnie roluję całość i sklejam górę oraz dół, aby utworzyć podłużną bułeczkę.
Ostrym nożem wykonuję pod kątem nacięcia na każdej bułeczce.
Natłuszczam je lekko oliwą, posypuję solą i pieprzem.
Piekę w 240 stopniach ok 12 minut, w połowie czasu obracając blachę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)