Wegański koktajl z borówek i jagód goji
Zdrowy, niskokaloryczny, pełen wartości odżywczych i pyszny pomysł na lunch, a w dodatku wegański :)Składniki na około 500 ml:
- 2 szklanki borówek amerykańskich
- 1 szklanka mleka sojowego
- 1 łyżka jagód goji (mogą być suszone)
- 1 łyżeczka cynamonu
Zarówno borówki amerykańskie, jak i jagody goji to cudowne źródło antyoksydantów, które spowalniają procesy starzenia, chronią przed licznymi chorobami oraz działają antynowotworowo.
Soja jest bogatym źródłem białka, zawiera też błonnik i jest bardzo dobrym zamiennikiem mleka.
Cynamon pomaga obniżać poziom złego cholesterolu, poprawia pamięć, jest także źródłem błonnika.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Smacznego :)
Przepiękny kolor!
OdpowiedzUsuńDziękuję i zachęcam do spróbowania w domu :)
OdpowiedzUsuń