środa, 19 czerwca 2013

Wegański koktajl z borówek i jagód goji

Wegański koktajl z borówek i jagód goji


Zdrowy, niskokaloryczny, pełen wartości odżywczych i pyszny pomysł na lunch, a w dodatku wegański :)



Składniki na około 500 ml:

  • 2 szklanki borówek amerykańskich
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 1 łyżka jagód goji (mogą być suszone)
  • 1 łyżeczka cynamonu


Zarówno borówki amerykańskie, jak i jagody goji to cudowne źródło antyoksydantów, które spowalniają procesy starzenia, chronią przed licznymi chorobami oraz działają antynowotworowo.
Soja jest bogatym źródłem białka, zawiera też błonnik i jest bardzo dobrym zamiennikiem mleka.
Cynamon pomaga obniżać poziom złego cholesterolu, poprawia pamięć, jest także źródłem błonnika.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.

Smacznego :)


2 komentarze:

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)