środa, 19 czerwca 2013

Kasza manna na egzotyczną nutę

Kasza manna na egzotyczną nutę

Kaszka manna to zdrowe, pożywne i lekkostrawne śniadanko. Niestety trochę zapomniane, odsunięte na boczny tor... Dlatego też dziś przedstawiam inną wersję kaszki: cudownie pachnącą kokosem, słodką, trochę po karaibsku choć mi ten smak kojarzy się z kuchnią indyjską... Jest wakacyjnie i słodko :) Spróbujcie na ciepło lub na zimno, polecam :)



Składniki na 1 porcję:

  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1-2 szklanki mleka (zależy jak bardzo gęstą kaszkę chcemy uzyskać)
  • 1/2 szklanki suszonego mango
  • 1/3 szklanki rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
Kaszkę mannę zalewamy mlekiem kokosowym i krowim i dokładnie mieszamy.
Dodajemy pozostałe składniki.
Wstawiamy na ogień i gotujemy do zgęstnienia kaszki a następnie na wolnym ogniu jeszcze około 1-2 minut.
Często mieszamy, aby nie porobiły się grudki i aby kaszka się nie przypaliła.
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)