Kasza manna na egzotyczną nutę
Kaszka manna to zdrowe, pożywne i lekkostrawne śniadanko. Niestety trochę zapomniane, odsunięte na boczny tor... Dlatego też dziś przedstawiam inną wersję kaszki: cudownie pachnącą kokosem, słodką, trochę po karaibsku choć mi ten smak kojarzy się z kuchnią indyjską... Jest wakacyjnie i słodko :) Spróbujcie na ciepło lub na zimno, polecam :)Składniki na 1 porcję:
- 4 łyżki kaszy manny
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1-2 szklanki mleka (zależy jak bardzo gęstą kaszkę chcemy uzyskać)
- 1/2 szklanki suszonego mango
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1 łyżeczka cynamonu
Dodajemy pozostałe składniki.
Wstawiamy na ogień i gotujemy do zgęstnienia kaszki a następnie na wolnym ogniu jeszcze około 1-2 minut.
Często mieszamy, aby nie porobiły się grudki i aby kaszka się nie przypaliła.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)