środa, 5 listopada 2014

Czarny makaron z pieczarkami

Czarny makaron z pieczarkami



Składniki na 2 porcje:

  • ok. 170 gr makaronu barwionego sepią
  • 6 pieczarek pokrojonych w kostkę
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 1 cebula pokrojona w drobniutką kosteczkę
  • zioła prowansalskie
  • papryka chilli łagodna w proszku
  • parmezan do posypania 
  • sól
Makaron gotuję al dente, odcedzam.
Pieczarki smażę na złoto, zalewam sosem pomidorowym dodaję zioła i cebulę.
Duszę sos, aż cebulka będzie miękka.
Dodaję makaron.
Nakładam na talerze i posypuję parmezanem.

Smacznego :)

PS. Danie w sam raz na Halloween :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)