Ziemniaki z czerwonym pesto i jajkiem
Składniki na 2 porcje:
- 6-8 ziemniaków
- garść zielonej fasolki
- 4 łyżki wędzonej polędwicy wieprzowej pokrojonej w kosteczkę
- 2 jajka
- 2 łyżeczki oliwy/oleju do smażenia
- 4 łyżeczki czerwonego pesto
- sól
Równolegle gotuję al dente fasolkę.
Podsmażam polędwicę. Odstawiam.
Na tej samej patelni smażę jajka sadzone, opcjonalnie podlewam je odrobiona wody i przykrywam, aby z wierzchu białko było ścięte.
Ziemniaczki i fasolkę umieszczam w garnku lub misce, dodaję pesto i delikatnie mieszam.
Wykładam na talerze, posypuję polędwicą i na wierzchu układam jajko.
Podaję gorące.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)