piątek, 1 sierpnia 2014

Ziemniaki z czerwonym pesto i jajkiem

Ziemniaki z czerwonym pesto i jajkiem



Składniki na 2 porcje:

  •  6-8 ziemniaków
  • garść zielonej fasolki
  • 4 łyżki wędzonej polędwicy wieprzowej pokrojonej w kosteczkę
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki oliwy/oleju do smażenia
  • 4 łyżeczki czerwonego pesto
  • sól
Ziemniaki kroję w kostkę i gotuję uważając, aby ich nie rozgotować (nie mogą się rozpadać).
Równolegle gotuję al dente fasolkę.
Podsmażam polędwicę. Odstawiam.
Na tej samej patelni smażę jajka sadzone, opcjonalnie podlewam je odrobiona wody i przykrywam, aby z wierzchu białko było ścięte.
Ziemniaczki i fasolkę umieszczam w garnku lub misce, dodaję pesto i delikatnie mieszam.
Wykładam na talerze, posypuję polędwicą i na wierzchu układam jajko.
Podaję gorące.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)