czwartek, 3 lipca 2014

Mus truskawkowy

Mus truskawkowy

Schłodzony, puszysty, trochę jogurtowy w konsystencji...


Składniki na 2 porcje:

  • 1/4 szklanki schłodzonej śmietany 30%
  • 1/2 szklanki mascarpone
  • 1,5 szklanki truskawek
  • cukier puder do smaku
  • bazylia do dekoracji
Truskawki miksuję w blenderze a następnie przecieram przez sitko, by uzyskać gładkie purée.
Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję resztę składników (zostawiam 2 łyżeczki mascarpone oraz bazylię do dekoracji). Mieszam na gładko za pomocą miksera.
Gotowy mus przekładam do wysokich szklanek, dekoruję mascarpone i schładzam co najmniej 3 godziny. Przed podaniem dokładam bazylię.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)