Sałatka z brokułem, bobem, fasolką i indykiem
Zielona pychotka. I tyle :)Składniki na 2 porcje:
- 1/2 brokuła blanszowanego
- świeże liście szpinaku
- rukola
- kawałeczek pieczonego bez tłuszczu indyka (filet natarty curry, zawinięty w folię aluminiową i pieczony ok. 40 minut)
- 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu
- 2 plasterki sera feta
- kilka sztuk suszonych pomidorów
Sos:
- ok. 1/3 szklanki oliwy
- pęczek bazylii
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 2 łyżeczki miodu
- sól
- pieprz
Sos miksuję na gładko w blenderze, polewam sałatkę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)