czwartek, 15 maja 2014

Pieczarkowa pizza z fetą i suszonymi pomidorami

Pieczarkowa pizza z fetą i suszonymi pomidorami

Smaczna, kolorowa, pyszniutka :)


Składniki na pizzę dla 2 osób:

  • 1/2 porcji ciasta na pizzę
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1/3 czerwonej papryki
  • ok. 6 pieczarek startych
  • 1/3 szklanki suszonych pomidorów
  • ok. 3 cm kawałek fety
  • świeży szczypiorek
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • 1/3 szklanki passaty
Ciasto wałkuję na placek, który następnie smaruję passatą, pomijając brzegi.
Posypuję ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Wykładam pieczarki, paprykę oraz mozzarellę.
Brzegi smaruję oliwą.
Całość piekę ok. 6 minut w temperaturze 240 stopni.
Po tym czasie wyjmuję pizzę, dokładam pozostałe składniki i piekę dalsze 4 minuty.
Posypuję szczypiorkiem i skrapiam oliwą.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)