czwartek, 17 kwietnia 2014

Spaghetti z mintajem

Spaghetti z mintajem

Kolejna propozycja na obiad w kilkanaście minut. I w dodatku zdrowo i smacznie :)


Składniki na 2 porcje:

  • ok. 170 gr spaghetti
  • 1,5 szklanki passaty
  • 2 filety z mintaja pokrojone w kawałeczki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy 
  • świeża bazylia
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
Wstawiam wodę na makaron.
W głębokiej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażam rybkę. Oprószam ją solą i pieprzem. Smażę około 3 minuty z każdej strony.

Czosnek ścieram i dodaję do ryby, zalewam wszystko passatą i doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Gotuję na wolnym ogniu.
Spaghetti gotuję 2 minuty krócej niż zaleca producent.
Odcedzam, dodaję do sosu, mieszam i gotuję około 1 minuty.
Posypuję świeżą bazylią i gotowe.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)