Spaghetti z mintajem
Kolejna propozycja na obiad w kilkanaście minut. I w dodatku zdrowo i smacznie :)Składniki na 2 porcje:
- ok. 170 gr spaghetti
- 1,5 szklanki passaty
- 2 filety z mintaja pokrojone w kawałeczki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- świeża bazylia
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
W głębokiej patelni na rozgrzanej oliwie podsmażam rybkę. Oprószam ją solą i pieprzem. Smażę około 3 minuty z każdej strony.
Czosnek ścieram i dodaję do ryby, zalewam wszystko passatą i doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Gotuję na wolnym ogniu.
Spaghetti gotuję 2 minuty krócej niż zaleca producent.
Odcedzam, dodaję do sosu, mieszam i gotuję około 1 minuty.
Posypuję świeżą bazylią i gotowe.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)