Pieczona biała kiełbasa
Nie tylko na Święta...Składniki na 2 porcje:
- 4 białe kiełaski
- po 1 łyżeczce: estragonu, gałki muszkatołowej, kuminu, ekologicznej przyprawy warzywnej
- 2 szklanki wody
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oleju
Piekarnik rozgrzewam do 140 stopni.
Kiełbasę doprawiam, zalewam wodą i mieszam z koncentratem pomidorowym, aż wszystko ładnie się połączy.
Szczelnie przykrywam folią aluminiową i piekę 90 minut.
Po tym czasie odkrywam, przewracam kiełbasę na drugą stronę i piekę bez przykrycia ok. 50-60 minut.
Kiełbasa zyska śliczny kolor, a powstały sosik możecie wykorzystać np. do polania ziemniaczków...
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)