wtorek, 22 kwietnia 2014

Pieczona biała kiełbasa

Pieczona biała kiełbasa

 Nie tylko na Święta...


Składniki na 2 porcje:

  • 4 białe kiełaski
  • po 1 łyżeczce: estragonu, gałki muszkatołowej,  kuminu, ekologicznej przyprawy warzywnej
  • 2 szklanki wody
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
Kiełbasę podsmażam na oleju na złoto.
Piekarnik rozgrzewam do 140 stopni.
Kiełbasę doprawiam, zalewam wodą i mieszam z koncentratem pomidorowym, aż wszystko ładnie się połączy.
Szczelnie przykrywam folią aluminiową i piekę 90 minut.
Po tym czasie odkrywam, przewracam kiełbasę na drugą stronę i piekę bez przykrycia ok. 50-60 minut.
Kiełbasa zyska śliczny kolor, a powstały sosik możecie wykorzystać np. do polania ziemniaczków...

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)