Kasza jaglana z fasolką szparagową, brokułem i migdałami
Wybaczcie mi, proszę, tę długą przerwę w zamieszczaniu nowych przepisów... Postaram się wygospodarować czas na bardziej regularne wpisy...Dziś trzy nowe posty. Pierwszy z nich to zdrowe, pożywne danie wegańskie, ale polecam je wszystkim, którzy mają ochotę na coś zdrowego, prostego i pysznego.
Składniki na 1 porcję:
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- 1/3 brokuła
- garstka fasolki szparagowej obranej z łyka
- mała garstka migdałów
- mała garstka pestek z dyni
- sól
- olej lniany nierafinowany
W drugim garnku wstawiam fasolkę i gotuję równolegle z kaszą. Pod koniec gotowania solę i dodaję brokuła, aby był tylko lekko zblanszowany.
Wykładam wszystko na talerz, posypuję migdałami i pestkami dyni, polewam olejem.
I gotowe :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)