niedziela, 30 marca 2014

Kasza jaglana z fasolką szparagową, brokułem i migdałami

Kasza jaglana z fasolką szparagową, brokułem i migdałami

Wybaczcie mi, proszę, tę długą przerwę w zamieszczaniu nowych przepisów... Postaram się wygospodarować czas na bardziej regularne wpisy...
Dziś trzy nowe posty. Pierwszy z nich to zdrowe, pożywne danie wegańskie, ale polecam je wszystkim, którzy mają ochotę na coś zdrowego, prostego i pysznego.


Składniki na 1 porcję:

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/3 brokuła
  • garstka fasolki szparagowej obranej z łyka
  • mała garstka migdałów
  • mała garstka pestek z dyni
  • sól
  • olej lniany nierafinowany
Kaszę jaglaną płuczę i zalewam wodą (około 1 szklanki). Lekko solę i gotuję około 15 minut.
W drugim garnku wstawiam fasolkę i gotuję równolegle z kaszą. Pod koniec gotowania solę i dodaję brokuła, aby był tylko lekko zblanszowany.
Wykładam wszystko na talerz, posypuję migdałami i pestkami dyni, polewam olejem.

I gotowe :)

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)