Czekoladowe pierogi pachnące migdałami
Pierogi troszkę inaczej, cudownie pachnące migdałami, czekoladowe z sosem malinowym :)Składniki na 3-4 porcje:
- ok. 3 szklanki mąki, dodatkowo 2 łyżki mąki do farszu
- 1 szklanka wrzątku
- 2 jajka
- sól
- 4 łyżki kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
- 200 gr chudego twarożku
- 50 ml amaretto
- 4 łyżeczki cukru
- 1/2 szklanki gęstej śmietany
- 1/2 szklanki zagotowanych malin
- 2 łyżeczki miodu akacjowego
Następnie dzielę je na porcje i wałkuję każdą na chudy placek.
Biały ser ucieram z cukrem, amaretto i mąką.
Szklanką wycinam pierogi, nakładam po łyżeczce farszu.
Gotuję w lekko osolonej wodzie, opcjonalnie z dodatkiem oleju, aby się nie sklejały.
Gotowe pierogi polewam malinami, śmietaną i miodem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)