Pomidorki z dipem serowym i bazylią
Kwintesencja lata. Dojrzałe, pachnące, rubinowe pomidory i świeża bazylia. A do tego pyszny, wyrazisty dip serowy. Podajemy a chlebem jako śniadanie, przystawkę lub lunch. Pyszne! Wielokrotnie sprawdzony przepis, zawsze smakuje i szybko znika z talerzy :)Składniki na porcję śniadaniową dla 2 osób:
- 2 dojrzałe pomidory sparzone i obrane ze skórki
- 50 g sera feta
- 30 gr dowolnego żółtego sera startego na tarce o małych oczkach
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
- świeża bazylia
Układamy na talerzu.
W misce rozdrabniamy fetę, mieszamy z żółtym serem, startym ząbkiem czosnku i majonezem (jogurtem). Dokładnie mieszamy.
Wykładamy dip na pomidorki i dekorujemy bazylią.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)