poniedziałek, 2 września 2013

Pomidorki z dipem serowym i bazylią

Pomidorki z dipem serowym i bazylią

Kwintesencja lata. Dojrzałe, pachnące, rubinowe pomidory i świeża bazylia. A do tego pyszny, wyrazisty dip serowy. Podajemy a chlebem jako śniadanie, przystawkę lub lunch. Pyszne! Wielokrotnie sprawdzony przepis, zawsze smakuje i szybko znika z talerzy :)


Składniki na porcję śniadaniową dla 2 osób:


  • 2 dojrzałe pomidory sparzone i obrane ze skórki
  • 50 g sera feta
  • 30 gr dowolnego żółtego sera startego na tarce o małych oczkach
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • świeża bazylia
Pomidory kroimy w dość grube plastry. Wycinamy zgrubienia od szypułek.
Układamy na talerzu.
W misce rozdrabniamy fetę, mieszamy z żółtym serem, startym ząbkiem czosnku i majonezem (jogurtem). Dokładnie mieszamy.
Wykładamy dip na pomidorki i dekorujemy bazylią.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)