poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Nektarynki i borówki w karmelowym sosie

Nektarynki i borówki w karmelowym sosie

Pomysł na szybki i zdrowy deser. Korzystajmy z sezonu na owoce :)



Składniki na dwie porcje:

  • 1 nektarynka
  • 1 szklanka borówki amerykańskiej
  • 1/2 szklanki chudej śmietanki 10%
  • 3 łyżki cukru
  • płatki migdałów
Nektarynkę kroimy w paseczki i umieszczamy w miseczkach razem z borówkami.
Na suchej patelni rozgrzewamy cukier, aż zacznie brązowieć i bulgotać.
Dodajemy śmietanę i mieszamy do momentu uzyskania jednorodnego, dość gęstego sosu.
Gotowym sosem polewamy owoce.
Dekorujemy płatkami migdałów.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)