piątek, 23 sierpnia 2013

Marynowane papryczki pepperoni z miodem

Marynowane papryczki pepperoni z miodem

Ostra marynowana papryczka pepperoni z nutką słodyczy w tle.


Składniki na 1 mały słoiczek:

  • 4-5 papryczek pepperoni
  • koper
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • kawałek chrzanu
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • gorczyca
  • ok. 1 szklanka zalewy (bez musztardy i chrzanu)
  • 1 łyżka miodu
Papryczki przekrawamy wzdłuż na pół.
Usuwamy ziarenka.
Kroimy w paseczki.
Układamy w słoiku razem z resztą składników.
Zalewę mieszamy z miodem.
Zalewamy papryczki.
Pasteryzujemy 15-20 minut.

Udanych przetworów. :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)