Eliche z wołowiną, suszonymi pomidorami i kalafiorem
Bogactwo smaków i kolorów. Pożywny i szybki obiad :)Składniki na 2 porcje:
- 100 g makaronu eliche
- 200 g gotowanej wołowiny
- 1/2 szklanki suszonych pomidorów odsączonych z oleju
- 1 cebula
- 1/2 kalafiora
- 1 szklanka bulionu
- 180 g śmietany 12%
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- świeża melisa
W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na złoto wołowinę pokrojoną w cienkie paski.
Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę.
Zalewamy bulionem, doprawiamy sola i pieprzem i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
W tym czasie gotujemy makaron i odcedzamy na sitku.
Gotowy sos zabielamy śmietaną.
Dodajemy makaron i suszone pomidory przekrojone na połówki oraz kalafior i delikatnie mieszamy.
Nakładamy na talerze, posypujemy melisą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)