Rollsy z łososiem i rozmarynem
Kremowe, delikatne, rozpływające się w ustach... Idealne na śniadanie, przystawkę czy szybki obiad.Składniki na 2 porcje:
- 2 pełnoziarniste placki tortilli
- 15 dag wędzonego łososia
- 4 plasterki żółtego sera
- świeży rozmaryn
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- bazylia do dekoracji
Z majonezu i musztardy francuskiej robimy sos, którym smarujemy tortille.
Następnie każdy placek posypujemy listkami rozmarynu (łodyżek nie wykorzystujemy).
Kładziemy żółty ser oraz łososia.
Doprawiamy solą i pieprzem a następnie zwijamy ciasno.
Pieczemy około 10 minut, aż rollsy zaczną się ślicznie rumienić.
Ostrym nożem przekrawamy każdy rolls pod skosem na pół i układamy na talerzu.
Dekorujemy świeżą bazylią.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)