niedziela, 7 kwietnia 2013

Rollsy z łososiem i rozmarynem

Rollsy z łososiem i rozmarynem

 Kremowe, delikatne, rozpływające się w ustach... Idealne na śniadanie, przystawkę czy szybki obiad.



Składniki na 2 porcje:

  • 2 pełnoziarniste placki tortilli
  • 15 dag wędzonego łososia
  • 4 plasterki żółtego sera
  • świeży rozmaryn
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • bazylia do dekoracji
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem (lub 200 stopni bez termoobiegu).
Z majonezu i musztardy francuskiej robimy sos, którym smarujemy tortille.
Następnie każdy placek posypujemy listkami rozmarynu (łodyżek nie wykorzystujemy).
Kładziemy żółty ser oraz łososia.
Doprawiamy solą i pieprzem a następnie zwijamy ciasno.
Pieczemy około 10 minut, aż rollsy zaczną się ślicznie rumienić.
Ostrym nożem przekrawamy każdy rolls pod skosem na pół i układamy na talerzu.
Dekorujemy świeżą bazylią.

Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)