piątek, 23 sierpnia 2013

Ogórki konserwowe z papryczką pepperoni

Ogórki konserwowe z papryczką pepperoni

Ogórki marynowane z papryczką pepperoni, czyli ogórki konserwowe w wersji pikantnej. No i to połączenie zieloniutkich ogóreczków z śliczną, czerwoniutką papryką - piękne! :)



Składniki na ok. 4 słoiki:

  • 1 kg ogórków
  • koper
  • chrzan
  • 4 papryczki pepperoni
  • 4 ząbki czosnku
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 2 litry wody
  • 2 szklanki octu 6%
  • 3 dag soli
  • 5 dag cukru
Wodę zagotowuję z octem, solą i cukrem. Lekko przestudzam.
Pozostałe składniki układam w słoikach i zalewam.
Zakręcam i pasteryzuję około 20 minut.

Udanych przetworów :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentarzy. Każda opinia jest cenna :)